- ფორუმი
- ფორუმის წევრები
- Shoutbox
- კალენდარი
- ფოტო გალერეა
- Custom Pages
- ვიდეო გალერეა
- iHost
- კლუბის შესახებ
- ფორუმი
- ფორუმის წევრები
- ყველაზე აქტიურები
- ფორუმის სიახლეები
- კალენდარი
- სურათის ატვირთვა
- იუთუბზე ატვირთვა
- ონლაინში არიან
- საიტის რუკა
- მაღაზიები
- კატეგორიები
- მთავარი
- მონადირეთა ლეგიონი
- მსროლელთა ლიგა
- ნადირობა
- ბაზიერობა
- სამონადირეო იარაღი
- ძაღლები
- თევზაობა
- დასვენება, ლაშქრობა
- ფლორა და ფაუნა
- სხვადასხვა
- მედიცინა
- ისტორიის კუთხე
- ბუნება
- გალერეა
- გადმოწერა
- დაგვიმეგობრდით
ძროხის სუკი ლუდით და ყავით
ავტორი გუგა, Mar 26 2016 01:50 PM
ამ თემას აქვს 9 გამოხმაურება
#1
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 01:50 PM
1 ცალი საქონლის სუკი
500 გრ. შავი ლუდი
20 გრ. დაფქვილი ყავა
10 გრ. პაპრიკა
50 გრ. დაფქვილი ქინძი
50 გრ. დაფქვილი მდოგვი
50 გრ. ნივრის ფხვნილი
20 გრ. ყავისფერი შაქარი
150 გრ. თეთრი ხახვი
500 გრ. კარტოფილი
100 გრ. მჟავე კომბოსტო
40 გრ. თაფლი
180 გრ. სტაფილო
საფეხური 1
ვარჩვეთ ყველაზე მსუქან სუკს. გვახსოვდეს, რომ რაც მეტი კუნთი და ცხიმი აქვს ხორცს მით უფრო წვნიანი და გემრიელი იქნება. თუ ცხიმოვანი გროვები მოყვითალოა, ესეიგი ძროხა ასაკოვანია და მისი ხორცი ბევრად უფრო მჟავე და მკვრივი იქნება. ავიღოთ სუკი, გავასუფთაოთ და მივიყვანოთ დაახლოებით ისეთ მდგომარეობამდე როგორც სურათზეა. პარალელურად დავჭრათ სტაფილო, დაახლოებით 1 სმ სისქის რგოლებად, ხახვიც დაახლოებით იგივე სისქეზე. რაც შეეხება კარტოფილს, ჯერ კარგად გავრეცხოთ, რადგან კანითვე უნდა მივირთვათ. დანით ჩავჭრათ რომბები ისე, რომ ბოლომდე არ ჩაიჭრას კარტოფილი და არ დაიშალოს.
საფეხური 2
გავახუროთ ღუმელი 135 გრადუს ცელსიუსზე. ვიღებთ ყველა სუნელს, ერთად ვფქვავთ და ერთმანეთს ვურევთ. ვუმატებთ 1.5 ჩაის კოვზ მარილს. ეს ფხვიერი მასა უნდა შევზილოთ ხორცში. მინდა, რომ წარმოიდგინოთ თქენი თავი ტაილანდელი მასაჟისტის როლში, ორივე ხელით აიღოთ სუნელების ნაზავი, და მასაჟირებით შეაზილოთ ხორცს, თქვენი ხელები ხორცს გაათბობს, რაც ხელს შეუწყობს ცხობის პროცესს. თუნუქის ფურცელზე დავყაროთ დაჭრილი ბოსტნეული. კარტოფილს მოვაყაროთ ნარჩენი ხორცის სუნელი, ხახვისგან და სტაფილოსგან გავაკეთოთ კუნძული, ზემოდან გადავასხათ ლუდი, და დავადოთ ხორცის ნაჭერი, გვერდზე დავულაგოთ კარტოფილი, თუნუქის ფურცელს გადავაკრათ ალუმინის ქაღალდი და შევდგათ ღუმელში. 130 გრადუსზე დაახლოებით საათსა და 20 წუთში ხორცის შიდა ტემპერატურა მიაღწევს 65 გრადუსს, რის შედეგადაც ხორცი მზადაა.
მომსახურების რიტუალი
ხორცი ბოსტნეულეულთან ერთად გადმოვიტანოთ დაფაზე და დავასვენოთ 10-15 წუთი, შემდეგ დავჭრათ. ამ კერძს ძალიან უხდება ცივი ყავა ან ლუდი.
#2
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 03:19 PM
კაცო , ყავა ხომ არომატულია? ანუ შესაბამისად ყავის სურნელი ექნება . ხომ სწორია? ხო და ერთხელ ღვინო წავიღეთ პიკნიკზე . ოღონდ შეცდომით ტვილდიკამ ჩაასხა ესენცია ნამყოფ კანისტრაში. ჩვენი აზრით კარგად იყო გამორეცხილი , მაგრამ..
მოკლედ ღვინო რომ ჩამოვასხით და სუფრას მივუსხედით ის იყო ჭიქებში ჩამოვასხით და სასმისები როგორც კი დასალევათ მოვიმარჯვეთ , გვეცა "ტკბილი" ყავის და რაღაცნაირი სურნელოვანი სუნი. საქმე იმაშია რომ ხელით დავიფარეთ ცხვირი და ისე მივირთვით. ღვინო გემოვნური თვისებებით გადასარევი იყო , მაგრამ ვერანაირად ვერ დავლიეთ. როგორც ჩანს ადამიანის ფსიქიკა ძალიან უცნარი რამეა. ჩვენთან იყო ასლანა და ეგ ხომ ფსიქიატრია. ხოდა ასლანმა ერთი უცნაური რამე გვითხრა. მეცნიერულად მარტივად იხსნება , ჩვევა რთული ფსიქოლოგიური ქვესაფეხურებისგან შედგება. მოკლედ არ გავაგრძელებ და მოვჭრი რომ ადამიანის ტვინი , იმახსოვრებს ე.წ. "მადის აღმძვრელ", "დესერტის" და ა.შ სუნებს . ხოდა როცა ღვინოს , "ღვინის არომატის " მაგივრად ასდის მაგალითად ნამცხვრის არომატი (როგორც ჩვენ შემთხვევაში) , უბრალოდ ვერ დალევ. ნუ ჩვენ ვერ დავლიეთ ვერცერთმა.
ხო და ეგ გამახსენდა ასეთ გემრიელ სუკებს რომ ყავაში დაამუშავებ და ყავის სურნელიტ გაჟღინთავ , როგორ უნდა მიირთვა მერე???
ან ისიც გაუგებარია "კერძს ძაკლიანნ უხდება ან ლუდი ან ყავა"-ო. სად ყავა და სად ლუდი ტო?
#3
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 03:56 PM
მე თU მკითხავ ძროხის ხორცი ვაფშე მაგ ფინთი კრუშკებით არ უნდა გააფუჭო, ხაშლამა და მორჩა ლაპარაკი
#4
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 04:16 PM
Ess pripasebii momitanett daa uketess movamzadebbb too
#5
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 10:54 PM
კაცო , ყავა ხომ არომატულია? ანუ შესაბამისად ყავის სურნელი ექნება . ხომ სწორია? ხო და ერთხელ ღვინო წავიღეთ პიკნიკზე . ოღონდ შეცდომით ტვილდიკამ ჩაასხა ესენცია ნამყოფ კანისტრაში. ჩვენი აზრით კარგად იყო გამორეცხილი , მაგრამ..
მოკლედ ღვინო რომ ჩამოვასხით და სუფრას მივუსხედით ის იყო ჭიქებში ჩამოვასხით და სასმისები როგორც კი დასალევათ მოვიმარჯვეთ , გვეცა "ტკბილი" ყავის და რაღაცნაირი სურნელოვანი სუნი. საქმე იმაშია რომ ხელით დავიფარეთ ცხვირი და ისე მივირთვით. ღვინო გემოვნური თვისებებით გადასარევი იყო , მაგრამ ვერანაირად ვერ დავლიეთ. როგორც ჩანს ადამიანის ფსიქიკა ძალიან უცნარი რამეა. ჩვენთან იყო ასლანა და ეგ ხომ ფსიქიატრია. ხოდა ასლანმა ერთი უცნაური რამე გვითხრა. მეცნიერულად მარტივად იხსნება , ჩვევა რთული ფსიქოლოგიური ქვესაფეხურებისგან შედგება. მოკლედ არ გავაგრძელებ და მოვჭრი რომ ადამიანის ტვინი , იმახსოვრებს ე.წ. "მადის აღმძვრელ", "დესერტის" და ა.შ სუნებს . ხოდა როცა ღვინოს , "ღვინის არომატის " მაგივრად ასდის მაგალითად ნამცხვრის არომატი (როგორც ჩვენ შემთხვევაში) , უბრალოდ ვერ დალევ. ნუ ჩვენ ვერ დავლიეთ ვერცერთმა.
ხო და ეგ გამახსენდა ასეთ გემრიელ სუკებს რომ ყავაში დაამუშავებ და ყავის სურნელიტ გაჟღინთავ , როგორ უნდა მიირთვა მერე???
ან ისიც გაუგებარია "კერძს ძაკლიანნ უხდება ან ლუდი ან ყავა"-ო. სად ყავა და სად ლუდი ტო?
დაპუსტიმ სურდო გაქვს.
მიირთმევ კერძს, აყოლებ ღვინოს და თავისუფალი ხარ ყოველგვარი ფსიქოლოგიური უხერხულობებისგან
#6
Share
დაპოსტილი 26 March 2016 - 11:19 PM
აა ოლოლო მზის სადარო აბდულშაჰილ . ალაჰჰმაც შერისხოს შენი ყველა მტერი ,მაგრამ გავკადნიერდები მე შენი მზერის უღირსი და გკითხავ "თუ სურდო გაგივლის , ?" მაშვინ როგორ მოიქცევი ვერსიების დიდო მესიავ????
#7
Share
დაპოსტილი 27 March 2016 - 01:07 AM
ეს კერძი კი არ მომიზადებია და კი არ მიფუჭდება არ გინდათ და ნუ მიირთმევთ
ესხუმრობით და ისე საინტერესოა ჩემი აზრით ისე ეხამება რომ სავარაუდოდ კარგი გემო უნდა ქონდეს...
ჩინურ სამზარეულოშია ეგეთი მეთოდები გამოყენებული - რადიკალურად განსხვავებული გემოების შერევა და იმიგან რაცხა არაჩვეულებრივის მიღება...
მოკლედ როგორც საინტერესო და უცნაური რეცეპტი ისე მიიპყრო ჩემი ყრადღება...
#8
Share
დაპოსტილი 12 October 2021 - 08:00 PM
#9
Share
დაპოსტილი 12 October 2021 - 11:52 PM
#10
Share
დაპოსტილი 17 October 2021 - 08:57 PM
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას
0 წევრი, 0 სტუმარი
0%
მზადდება მინიატურა
ატვირთვის შეწყვეტა
ატვირთული ვიდეოს ბმული ჩავსვათ პოსტში?