სიმინდი
კლასიკური სატყუარაა კობრზე სათევზაოდ.აღსანიშნავია რომ სატყუარად ძირითადად გამოიყენება ყვითელი სიმინდის მარცვალი.ჩვენ შეგვიძლია ის უახლოეს მაღაზიაში შევიძინოთ ან დავამზადოთ ოჯახში.ორივე ვარიანტი შედეგიანია,თუმცა აქვთ თავისი ნიუანსებიც.დავიწყოთ მზა სიმინდიდან რომელსაც ვყიდულობთ.
მზა,მოხარშული სიმინდის მარცვლები რომელიც გამოიყენება ძირითადად სალათების კეთებისას.შენაერთში აქვს მოტკბო ელემენტები,რაც დადებითად აისახება მის სატყუარად გამოყენებისას.თუ დააკვირდებით მარცვლებს სათესლე ყუნწები აქვთ მოცლილი რაც არა მარტო მათ ზომაზე,არამედ სიმკვრივეზეც მოქმედებს.მათი მინუსი იმაში მდებარეობს რომ ძალზე რბილია და ფაქიზი,სატყუარა კაუჭზე მჭიდროდ არ ჯდება,ოჯახში მოხარშული სიმინდიდან განსხვავებით.
ოჯახში სიმინდის სწორად მოხარშვა ერთგვარ ძალიან რთული პროცესია.სიმინდის მოხარშვის ზუსტი დრო უნდა შეარჩიო.ის არ უნდა გადასკდეს,ან აიფურცლოს.ასევე თუ კი დააკლდა ხარშვა უვარგისი გამოვა.გასინჯვისას მარცვალი უნდა იყოს რბილი,და მთელი.
ი კლასიკური სატყუარაა კობრზე სათევზაოდ.აღსანიშნავია რომ სატყუარად ძირითადად გამოიყენება ყვითელი სიმინდის მარცვალი.ჩვენ შეგვიძლია ის უახლოეს მაღაზიაში შევიძინოთ ან დავამზადოთ ოჯახში.ორივე ვარიანტი შედეგიანია,თუმცა აქვთ თავისი ნიუანსებიც.დავიწყოთ მზა სიმინდიდან რომელსაც ვყიდულობთ. მზა,მოხარშული სიმინდის მარცვლები რომელიც გამოიყენება ძირითადად სალათების კეთებისას.შენაერთში აქვს მოტკბო ელემენტები,რაც დადებითად აისახება მის სატყუარად გამოყენებისას.თუ დააკვირდებით მარცვლებს სათესლე ყუნწები აქვთ მოცლილი რაც არა მარტო მათ ზომაზე,არამედ სიმკვრივეზეც მოქმედებს.მათი მინუსი იმაში მდებარეობს რომ ძალზე რბილია და ფაქიზი,სატყუარა კაუჭზე მჭიდროდ არ ჯდება,ოჯახში მოხარშული სიმინდიდან განსხვავებით.
ოჯახში სიმინდის სწორად მოხარშვა ერთგვარ ძალიან რთული პროცესია.სიმინდის მოხარშვის ზუსტი დრო უნდა შეარჩიო.ის არ უნდა გადასკდეს,ან აიფურცლოს.ასევე თუ კი დააკლდა ხარშვა უვარგისი გამოვა.გასინჯვისას მარცვალი უნდა იყოს რბილი,და მთელი.
წყარო"ucoz.com