Jump to content


ამ თემას აქვს 117 გამოხმაურება

#1 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

6ed3424bf0f2.jpg

მაღაზიაში ახალ თოფების კონდახები სულ 3 მდგომარეობაში გვხვდება: ლაქით დაფარული სპეციალური ზეთით გაჟღენთილი სტაბილიზირებული და საერთოდ დაუმუშავებელი არც ზეთი არც ცვილი არც დაფერვა. როდესაც ლაქი უხარისხო ან დიდი ხნის და შელახულია არადა თქვენ გინდათ რომ კარგად გამოიყურებოდეს  ამ ლაქცს აცლიან ლაქის გამხსნელი "რასტვარიწელი" ს კომპრესებით დასველებულ ნაჭერს აფენენ ლაქის ზედაპირზე. ან აფხიკავენ ლაქს ან "შკურკავენ". ამ პროცედურების ჩატარების მერე და კიდევ იმ შემთხვევაში თუ დაუმუშავებელი კონდა ხი შეგხვდათ  საჭიროა კონდახის გაჟღენთვა სპეციალური ზეთით საქართველოში იშოვება ამ საქმისთვის ვარგისი რამდენიმე ზეთი -სელის ზეთი -იყიდება აფთიაქებში https://psponline.ge...ზეთი-250მლ.html სამხატვრო საქონელის მაღაზიებში დიდ სუპერმარკეთებში მაგალითად მე გუდვილში მინახავს. შაფტოლი https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8 - https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8 ბალისტოლისაგან.ასევე დანიშ ოილიც იშოვებაო ამბობენ ავეჯის მოვლის საშუალებები სადაც იყიდება ისეთ მაღაზიებში მე პირადად არმინახავს. კიდევ არის ამ საქმის თვის ერთერთი საუკეთესო ტუნგოს ზეთი რომელიც საქართველოშიც იწარმოება მაგრამ საქართველოში არ იყიდება ნუ რაუნდა თქვა ადამიანმა ნონსენსია. https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8  გაჟღენთვის პროცესი იქნამდე გრძელდება სანამ ხე ზეთის შეწოვას არ შეწყვეტს ხშირად თვეზე მეტ ხანს რის შემდეგაც კონდახს ან ცვილით ფარავენ ან უბრალოდ აპრიალებენ და ასე ტოვებენ. ცვილით დაფარვა კონდახის ჰიზოლაციას უზრუნველყოფს.



#2 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი


#3 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

28430d826897.gif

 

https://www.google.c...iw=1240&bih=914

 

https://www.google.c...0&bih=914&dpr=1

 

https://www.google.c...1.0.1O1aHt4uMks

 

https://www.google.c...1.0.80f7UoMz5LI



#4 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

legion.ge_6445df7d25eceb81.jpg

 

 

legion.ge_6445df7d26ed6da7.jpg

 

 

legion.ge_6445df7d27a87bfd.jpg



#5 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
თემო ჩაინიკა :D 13

თემო ჩაინიკა :D 13

    კანდიდატუსი


  • Find Topics
  • კანდიდატი
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 999 პოსტი
  • მისამართი:tbilisigeorgia

რა საინტერესოა ოლივკოვი ზეთით გაზეთვა : :0030:



#6 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

თემო ჩაინიკა :D 13, on 16 დეკ 2019 - 11:44 PM, said:

რა საინტერესოა ოლივკოვი ზეთით გაზეთვა : :0030:

 

 

"ოლივკოვი" ზეითუნის ზეთია და რამდენადაც მე ვიცი მჟავიანობა სელის ზეთთან შედარებით ბევრად მაღალი აქვს. ნუ რატომაც არა ზეითუნის ზეთითაც შეიძლება ალბათ. :0042:



#7 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
თემო ჩაინიკა :D 13

თემო ჩაინიკა :D 13

    კანდიდატუსი


  • Find Topics
  • კანდიდატი
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 999 პოსტი
  • მისამართი:tbilisigeorgia

თემო ჩაინიკა :D 13, on 16 დეკ 2019 - 11:44 PM, said:

რა საინტერესოა ოლივკოვი ზეთით გაზეთვა : :0030:

 

 

"ოლივკოვი" ზეითუნის ზეთია და რამდენადაც მე ვიცი მჟავიანობა სელის ზეთთან შედარებით ბევრად მაღალი აქვს. ნუ რატომაც არა ზეითუნის ზეთითაც შეიძლება ალბათ. :0042:

რაც არ ვიცი ძმაო არ ვიცი 



#8 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
თემო ჩაინიკა :D 13

თემო ჩაინიკა :D 13

    კანდიდატუსი


  • Find Topics
  • კანდიდატი
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 999 პოსტი
  • მისამართი:tbilisigeorgia

მე პლასტიკი მაქვს და სველი სალფეტკითაც ვწმინდავ და ჩემ ძმაკაცს აქვს და ტრანსფორმატორის ზეთით წმინდავს და იდეალურია



#9 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი


#10 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
Koka

Koka

    ცენტურიონი


  • Find Topics
  • კანდიდატი
  • PipPipPipPipPip
  • 336 პოსტი
მოხარშული სელის ზეთს ვუსმევ წელიწადში ერთხელ , ძველების წესი ესეა , როდესაც გააკეთებ კონდახს(ან ნებისმიერ ხის ტარს და ა.შ) ერთი კვირა უსმევ ყოველდღე , მერე ერთი თვე ყოველ კვირა , ერთი წელი თვეში ერთხელ და მერე ყოველ წელს. ეს მეთოდი ცვლის ხის სტრუქტურას, იცავს წყლისგან და "ვეჩნის" ხდის :)
ესე ამიშავებდნენ ინსტრუმენტის ტარებს (დანა , ნაჯახი , ხის სატეხი ...) და ეგრე დავამუშავე ჩემი ახალი ცაციის კონდახიც მორგების შემდეგ.
ჩემმა ინგლისელმა მეგობარმა რომელიც ერთ ერთი სახელოვანი კონდახის ხელოსანია, გამიმხილა რომ ხმარობენ წითელ ზეთს , რასაც დიდად არ ჩავეძიე რა არის და სად იშOვება.
კონდახის სტაბილიზაციას რაც შეეხება არ არის პრაქტიკული , ხეს კი გადააკეთებს პლასმასად მაგრამ ისე დაამძიმებს რომ ვერ ატარებ.
ასევე ძალიან კარგია დანიური ზეთი ( დენიშ ოილ) და ტუნგის ზეთი

#11 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

მოხარშული სელის ზეთს ვუსმევ წელიწადში ერთხელ , ძველების წესი ესეა , როდესაც გააკეთებ კონდახს(ან ნებისმიერ ხის ტარს და ა.შ) ერთი კვირა უსმევ ყოველდღე , მერე ერთი თვე ყოველ კვირა , ერთი წელი თვეში ერთხელ და მერე ყოველ წელს. ეს მეთოდი ცვლის ხის სტრუქტურას, იცავს წყლისგან და "ვეჩნის" ხდის :)
 ზეთი

 

რამდენიმე კითხვა გამიჩნდა- სელის ზეთი როგორ მოვხარშოთ ?   ანუ ცვილის წასმა არუნდა? გეტყობა რომ ერკვევი საკითხში სიამოვნებით მოვისმენთ შენს აზრს



#12 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
Koka

Koka

    ცენტურიონი


  • Find Topics
  • კანდიდატი
  • PipPipPipPipPip
  • 336 პოსტი

მოხარშული სელის ზეთს ვუსმევ წელიწადში ერთხელ , ძველების წესი ესეა , როდესაც გააკეთებ კონდახს(ან ნებისმიერ ხის ტარს და ა.შ) ერთი კვირა უსმევ ყოველდღე , მერე ერთი თვე ყოველ კვირა , ერთი წელი თვეში ერთხელ და მერე ყოველ წელს. ეს მეთოდი ცვლის ხის სტრუქტურას, იცავს წყლისგან და "ვეჩნის" ხდის :)
 ზეთი

 
რამდენიმე კითხვა გამიჩნდა- სელის ზეთი როგორ მოვხარშოთ ?   ანუ ცვილის წასმა არუნდა? გეტყობა რომ ერკვევი საკითხში სიამოვნებით მოვისმენთ შენს აზრს

მადლობა , კი ასე თუ ისე რაც ინფოა მაგაზე მოძიებული მაქვს და ბევრი უცხოელი სტარიკებისგანაც გამიგია.
სელის ზეთის მოხარშვა როგორც ვიცი არ არის ეგრე ადვილი, უკვე მოხარშული უნდა გამოიწერო , ამაზონზე 15$მდე ღირს 250მლ, დაახლოებით 150 დანა , 100 სხვადასხვა ტარი , 4 კონდახი და 5 ნაჯახის ტარზე მაქვს წასმული 3-10ჯერ თითოზე და მაგ ბოთლში 50მლ კიდე იქნება, ანუ მომგებიანია რა.
არ შEიძლება კოვზებზე და მსგავს ნივთებზე წასმა რადგან ტოქსიკური არის რაღაც დონეზე Aმიტომ მაგითი ჭამა მაინც კარგი არ არის, კოვზებზე ზეითუნი ან ტუნგი.
ცვილს რაც შეეხება , მაგ ერთ ციკლს თუ გააკეთებ აღარ Uნდა , ჩემს შვედურ ნაჯახზე გავაკეთე ეგრე და სასწაულI ტარი გამოვიდა, მერე უკვე ფენად ედება ამდენი წასმისას და წყალი კი Aრა მცირე ნაჩხაპნებისგანაც იცავს.
თუმცა ცვილის წასმა არაფერს წყენს , ცვილს ვუსმევ რაც ხე არ Aრის ისეთ ტარება მაგალითად Mამონტის კბილებს და ეშვებს რომ ჰაერში სინოტივემ არ იმოქმედოს. ასერომ თუ არ დაგეზარებათ ცვილი არაფერს უშლის ხელს.

#13 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი


#14 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი

https://www.youtube....l Своими руками



#15 Share   გადავიდეთ ამ პოსტის ბმულზე
ქსოვრეთელი

ქსოვრეთელი

    ლეგატი


  • Find Topics
  • ლეგიონერი
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 პოსტი
  • მისამართი:თბილისი
  • წარმოშობა:თბილისი






0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას

0 წევრი, 0 სტუმარი

0%
მზადდება მინიატურა
ატვირთვის შეწყვეტა

ატვირთული ვიდეოს ბმული ჩავსვათ პოსტში?