გარნელს წინასწარ მარინადი სჭირდება: კაცზე საშუალო ზომის 12 გარნელი, მარილი, შავი წიწაკა, ოდნავ გახეხილი ნიორი, ნახევარი ჩაის კოვზი თაფლი, ნაღები, ბალზამური ძმარი. კარგად აურევ და რამდენიმე საათით დატოვებ მაცივარში(მე ერთ ღამეს ვტოვებ). მერე პატარა ქვაბში წამოადუღებ 2-3 წუთით. როგორც კი ორივე მხრიდან გაწითლდება, მზადაა. ამაზე მიდის ბრინჯი და კარგი ლუდი. ან თეთრი ღვინო./გაყინულ არაყზეც მიდის./
მარინადში ზოგჯერ ვუმატებ ლუდს, ან სულ ცოტა თეთრ ღვინოს.
ქართულად-გარნელი.
ინგლისურად-...