ხშირად გაიგებთ ალბათ ტერმინს ბარბექიუს საწებელი; ძალინა პოპულარული და გემრიელი სოუსია, თჲმცა უკვე იმდენი ვარიაცია არსებობს, რომ ყველა აღარც არის გემრიელი; განსაკუთრებით, ნამწვის, თჲ ნახშირის ხელოვნური არომატით არ მომეწონა ამ ბოლო დროს; ერთჳ სიტყვით, ვინ როგორ ამზადებს, ხან რაც ურევენ და ხან რას. თჲმცა ყველაზე ტრადიციულიც, კი საქართველოს პირობებში რთული მოსამზადებელია - ინგრედიენტების გამო. ამიტომ, ამ რეცეპტშჳ ქართული ან საქართველოში ადვილად ხელმისაწვდომი პროდუქტები გამოვიყენე და ასე გთავაზობთ. ძალინა უხდება არა მარტო გრილს, არამედ ღუმელში შემწვარ ხორცეულსაც.
ძირითადი ინგრედიენტები:
კეჩუპი, კლასიკური - 3 სადილის კოვზი;
კვაწარახი - 1 ჩაის კოვზი;
თაფლი (არომატის გარეშე) - 1/2 ჩაის კოვზი, ან შაქრით ჩაანაცვლეთ;
მარილი - 1/3 ჩაის კოვზი;
დამატებით შეგიძლიათ შეურიოთ ყველა ერთად ან სურვილის მიხედვით:
ცხარე წიწაკა - დაღერღილი, ან დანაყილი (სურვილის მიხედვით)
ნიორი, დანაყილი - 1 კბილი;
შავი პილპილი - 1/4 ჩაის კოვზი;
ბაჰარი - 1 ან 2 მარცვალი, დანაყილი;
ჯანჯაფილი - 1 სმ სისქის, დანაყილი
მომზადების წესი
ძირითადი ინგრედიენტები შეურიეთ ერთმანეთს და გასინჯეთ, სიცხარე-სიმჟავე დაარეგულირეთ თქვენი გემოვნებით; მაგრამ ოდნავ მძაფრი მაინც უნდა იყოს;
თაფლი ნუ შეგაშინებთ, კარამელიზებას და საჭირო წებვადობას შესძენს ხორცს, არ დაატკბობს.
გამოყენება:
შემწვარ ხორცს გადაუსვით სქელ ფედან, ცხელსვე;
შედგით ღუმელში სუფრაზე მიტანის წინ, 3-5 წუთით, საწებელი უნდა შესქელდეც და ხორცი კარგად დაფაროს. ყურადღებით იყავით - არ დაიწვას.
თუ ღუმელი არ გაქვთ გახურებული - მიკროტალღრიც გამოდგება, თმცა ისეთ დაბრაწული არ გამოვა, როგორც ჩვეულებრივ ღუმელში.
perfectcook.org/