საჭირო მასალა:
4 ცალი 200 გრამიანი კამბალა
1/2 ლიმონი
1 კბილი ნიორი
1/2 კონა ოხრახუში
20 მარცვალი შავი ზეთისხილი
50 მლ ზეითუნის ზეთი.
მარილი გემოვნებით
მომზადება:
კამბალა გავასუფთაოთ,ფარფლები დავაჭრათ.თავიდან კუდის მიმართულებით გავაცალოთ კანი.დავჭყლიტოთ ნიორი,დავჭრათ ოხრახუში და ავურიოთ ლიმნის წვენში.დავამატოთ მარილი და ზეითუნის ზეთი.თევზი დიდ ტაფაზე მოვათავსოთ,მოვასხათ ლიმონის და ზეთის ნაზავი.ერთი ჭიქა წყალი.ტაფას გადავაფაროთ ფოლგა და 15 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე გავაჩეროთ.სუფრასთან მიტანის წინ გავაფორმოთ ზეთისხილითა და ლიმონის. ნაჭრებით.
მიირთვით გემრიელად.