რულეტი კარლსბადურად
.
.
.
.
.
.
რულეტი კარლსბადურად
ხორცს გავაცალოთ ნეკნები, გულ-მკერდი დავბეგვოთ და მოვაყაროთ მარილი. ხორცი ტაფაზე დავალაგოთ რიგრიგობით სალის თხელ ნაჭრებთან და ღორის (ან შებოლილ) ხორცთან ერთად, შემდეგ დავფაროთ ცოტა შეგრილებული ერბო-კვერცხით, რომელზეც თანაბრად გადავანაწილოთ წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი. გულ-მკერდი მჭიდრო გადავახვიოთ, შევკრათ ძაფებით და შევწვათ ცხელ ცხიმში. პერიოდულად ვუმატოთ ცოტა წყალი და ზემოდან ვასხათ ცხიმი. წვისაგან მიღებულ სოუსში სისქისათვის დავამატოთ ცოტა ფქვილი.
მასალა:
- 1 კილოგრამი ხბოს გულ-მკერდი
- 100 გრამი სალა(ბეკონი)
- 100 გრამი ღორის ან შებოლილი ხორცი
- 100 გრამი კარაქი ან მარგარინი
- 1 ცალი მჟავე კიტრი
- 2-3 ცალი კვერცხი
- ცოტა ფქვილი