ღუმელის ტაფაზე ფოლგა დადეთ და ზედ მოათავსეთ კურდღლის ბარკლები. ერთი საათის განმავლობაში გამოაცხვეთ.
მომზადება:
ნიორი წვრილად დაჭერით. კურდღლის ბარკლები არცთუ ღრმა ჭურჭელში მოათავსეთ. ცოტა მარილი მოაყარეთ, ზეთი მოასხით, ნიორი მოაყარეთ და 30 წუთით მაცივარში შედგით.
ღუმელი 210 გრადუსზე გააცხელეთ.
ბარკლები გამოიღეთ მაცივრიდან, ზემოდან დადეთ 2 ნაჭერი ყველი, გადაახვიეთ ბეკონის ნაჭრებში და მსხვილი ძაფით შეკარით, თორემ ბეკონის მთელი ცხიმი გადმოიღვრება, ბეკონი შეიკუმშება და ბარკლები ესთეტიკური არ იქნება.
ღუმელის ტაფაზე ფოლგა დადეთ და ზედ მოათავსეთ კურდღლის ბარკლები. ერთი საათის განმავლობაში გამოაცხვეთ.
საჭირო მასალა:
კურდღლის 4 ცალი უკანა თათი
ბეკონის 16 თხელი ნაჭერი
მდნარი ყველი ან ჩედერი
მცენარეული ზეთი 1 ს.კ.
1 კბილი ნიორი
მარილი და წიწაკა